Kuva: Pexels

Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on tarvittavat käytännön taidot tietojenkäsittelytieteen opintoihin.

Opiskelija oppii komentorivin alkeet, käyttämään versionhallintaa suoraviivaisesti koodiprojektissa sekä luomaan yksinkertaisen staattisen verkkosivun.

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Materiaalit

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssi on maksuton.

Ei ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudut kurssille Avoimen yliopiston kautta vasta kun olet olet valmis kurssin kokeeseen. Löydät ilmoittautumisohjeet kurssimateriaalista.

1. Tutustu kurssimateriaaliin.

2. Kun olet valmis kurssikokeen suorittamiseen, ilmoittaudu kurssille Avoimen yliopiston kautta. Löydät ilmoittautumisohjeet kurssin Moodle-alueelta lopputentin ohjeiden yhteydessä.

Huom!

  • Ilmoittautuminen Avoimeen yliopiston on mahdollista 14.6.2020 saakka
  • Vain niiden opiskelijoiden opintosuoritukset voidaan kirjata Helsingin yliopiston opintorekisteriin, jotka ovat tehneet kurssi-ilmoittautumisen Avoimeen yliopistoon ja suorittaneet kurssin loppuun Moodlessa.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Pakollinen kurssi tietojenkäsittelytieteen kandiohjelman opiskelijoille. Kurssia suositellaan myös muille opiskelijoille jotka aikovat suorittaa ohjelman opintojaksoja.

Ei esitietovaatimuksia.

Unix-tyyppisistä järjestelmistä ja komentorivistä voi oppia lisää kurssilla Shell scripting

Varmistaa, että opiskelijalla on tarvittavat käytännön taidot tietojenkäsittelytieteen opintoihin. Tavoite on, että opiskelija oppii komentorivin alkeet, käyttämään versionhallintaa suoraviivaisesti koodiprojektissa, sekä luomaan yksinkertaisen staattisen verkkosivun.

Suositellaan käytäväksi ennen muita tietojenkäsittelytieteen kursseja, pääaineopiskelijoille siis ensimmäisen vuoden ensimmäisessä periodissa.

Kurssi koostuu kolmesta osasta:

1. Komentorivin perusteet

2. Versionhallinta: Git ja Github

3. HTML ja CSS

Jokaisen osan oppimistavoitteet löytyvät kurssisivun materiaalista, jokaisen osan alusta.

Verkkotentti Moodlessa.

Materiaali on saatavilla koko lukuvuoden kurssisivulla. Materiaali sisältää paljon käytännönläheistä tietoa aiheista, sekä laskuharjoitustehtäviä.

Verkkotentti sekä laskuharjoituspisteet. Tarkempi tieto arvioinnista löytyy kurssisivulta.

Kurssin voit suorittaa osana Tietojenkäsittelytieteen osaston DEFA-opintoja (Digital Education For All). DEFA-väylää koskeviin kysymyksiin vastataan osoitteesta DEFA-help@cs.helsinki.fi ja kurssin sisältöön tai suoritukseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kurssin vastuuhenkilöön.

Kurssi suoritetaan itsenäisesti verkossa. Voit suorittaa verkkotentin milloin vain ennen kurssin päättymistä.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 25.5.2020.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Huom! Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset tai sinulla on tenttiin liittyviä erityisjärjestelytarpeita (esim. lukivaikeus), ilmoita siitä yhteydenottolomakkeellaviimeistään 14 päivää ennen tenttiä.

Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.

Unix-tyyppisistä järjestelmistä ja komentorivistä voi oppia lisää kurssilla Shell scripting

Opiskelijan digitaidot: orientaatio (2 op)

Opintojakso on osa tietojenkäsittelytieteen koulutusohjelman muita opintoja.