Kuva: Pixabay (CC0 Creative Commons)

Opintojaksolla sukellat television historiaan ja mahdollisuuksiin tutkia televisiota.

Kurssin suoritettuasi pystyt arvioimaan kriittisesti niin televisioon liittyviä ilmiöitä kuin uusmedioiden fiktiivisiä ja informatiivisia audiovisuaalisia sisältöjä ja muotoja. Tunnet myös näiden historiallisen kehityskaaren eri media-alustoilla. Kykenet soveltamaan televisiotutkimuksen keskeisimpiä lähestymistapoja ja esittämään näkemyksiä tähän aihepiiriin kuuluvista asioista.

Kurssit pidetään maanantaisin 14.1.2019–25.2.2019 Päärakennuksen salissa 13. Pääsääntöisesti tutkimuskurssi pidetään 14–16 ja historiaosus. 16–18. Luennoitsijoiden muiden kiireiden takia järjestys vaihtuu ainakin 11.2.2019.

Vanhojen tutkintovaatimusten mukaan opiskelijat voivat suorittaa näistä osuuksista vain sen, jota eivät ole aiemmin suorittaneet.

Ilmoittaudu

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ma 14.1.2019
14:15 - 17:45
Ma 21.1.2019
14:15 - 17:45
Ma 28.1.2019
14:15 - 17:45
Ma 4.2.2019
14:15 - 17:45
Ma 11.2.2019
14:15 - 17:45
Ma 18.2.2019
14:15 - 17:45
Ma 25.2.2019
14:15 - 17:45

Kurssin suorittaminen

Kumpaisenkin osuuden suorittamiseksi on kirjoitetta yksi essee pituudeltaan vähintään 10 liuskaa (liuskassa n. 1800 merkkiä). Tutkimus-osion voi aihepiirin suuremman käsitteellisyyden vuoksi arvioida vastaavan 3op:a, historiaosuuden 2 op:a. Kumpainenkin luennoitsija antaa tarkempia ohjeita koskien aiheita kurssiosuutensa alussa ja kurssinsa Moodle-sivuilla. Suoritukset voi palauttaa vain Moodlen kautta.

Aktiivinen osallistuminen (kerran voi olla pois). Ylimääräiset poissaolot korvataan lisätehtävillä.

Televisiotutkimus-osuutta varten luennoitsijalle on toimitettava synopsis noin kurssin puolessa välissä. Synopsis on alustava hahmotelma teemasta ja toimii pohjana varsinaisille esseelle. Opettaja kommentoi aihettasi lyhyesti Moodlessa. Molemmilla kursseilla on siis oma Moodle-sivunsa, jotka aukeavat teille hieman ennen kurssia.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille elokuva-, televisio- ja mediatutkimuksesta kiinnostuneille. Se kuuluu pakollisena elokuva- ja televisiotutkimuksen opintosuunnan opintoihin ja on vapaasti valittavissa muiden opintosuuntien ja koulutusohjelmien opiskelijoille.

Taiteentutkimuksellisia perusopintoja, Elokuva- ja televisiotutkimukseen perusteet.

Kurssin suoritettuasi pystyt arvioimaan kriittisesti niin televisioon liittyviä ilmiöitä kuin uusmedioiden fiktiivisiä ja informatiivisia audiovisuaalisia sisältöjä ja muotoja. Tunnet myös näiden historiallisen kehityskaaren eri media-alustoilla. Kykenet soveltamaan televisiotutkimuksen keskeisimpiä lähestymistapoja ja esittämään näkemyksiä tähän aihepiiriin kuuluvista asioista.

Television historia sekä televisiotutkimuksen kysymyksenasettelut ja metodit.

  • Creeber, Glen (toim.): The Television Genre Book tai Buonanno,
  • Milly:The Age of Television: Experiences and theories
  • Elfving, Sari & Pajala, Mari (toim.): Tele-visioita - mediakulttuurin muuttuvat muodot.
  • Hilmes: The Television History Book.

Yleinen asteikko 0-5. Arviointikriteereinä kyky ottaa haltuun esitettyjä käsitteitä ja asiakokonaisuuksia niin, että kykenee esittämään niiden pohjalta selkeästi ja näkemyksellisesti omia ajatuksiaan television ominaislaadusta mediana.

Kurssi toteutetaan luentosarjana, jonka osallistujia kannustetaan pohtimaan omia näkemyksiään sekä yhdistelemään esitettyjä asioita muuhun oppimaansa. Suoritustavat ovat pohdiskeleva oppimispäiväkirja tai kaksi erityiskysymyksiin fokusoivaa esseetä (toinen koskien television historiaa ja toinen tutkimuksellisia lähestymistapoja).

Opintojaksolla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu kurssin alkaessa. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Oppimispäiväkirja tai essee palautetaan Moodleen. Ohjeet ja aikataulu kerrotaan luennoilla. Muista merkitä tehtävääsi, että olet Avoimen yliopiston opiskelija ja opiskelijanumerosi.

Opintojakso on yhteisopetusta. Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelma järjestää opetuksen, johon avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat.

Opintojakso on osa Elokuva- ja televisiotutkimuksen opintoja.