Pixabay

Tule opiskelemaan television historiaa sekä televisiotutkimuksen menetelmiä!

Ilmoittaudu

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ti 14.1.2020
12:15 - 15:45
Ti 21.1.2020
12:15 - 15:45
Ti 28.1.2020
12:15 - 15:45
Ti 4.2.2020
12:15 - 15:45
Ti 11.2.2020
12:15 - 15:45
Ti 18.2.2020
12:15 - 15:45
Ti 25.2.2020
12:15 - 15:45

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Tämän kurssin järjestää Taiteiden tutkimuksen kandiohjelma. Tälle kurssille on varattu 30 opiskelijan kiintiö, joka on tarkoitettu Avoimen opiskelijoille. Avoimen opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Avoimen yliopiston verkkosivuilta kurssin opinto-ohjelman (kurssisivun) Ilmoittaudu –painikkeen kautta.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille elokuva-, televisio- ja mediatutkimuksesta kiinnostuneille. Se kuuluu pakollisena elokuva- ja televisiotutkimuksen opintosuunnan opintoihin ja on vapaasti valittavissa muiden opintosuuntien ja koulutusohjelmien opiskelijoille.

Taiteentutkimuksellisia perusopintoja, Elokuva- ja televisiotutkimukseen perusteet.

Kurssin suoritettuasi pystyt arvioimaan kriittisesti niin televisioon liittyviä ilmiöitä kuin uusmedioiden fiktiivisiä ja informatiivisia audiovisuaalisia sisältöjä ja muotoja. Tunnet myös näiden historiallisen kehityskaaren eri media-alustoilla. Kykenet soveltamaan televisiotutkimuksen keskeisimpiä lähestymistapoja ja esittämään näkemyksiä tähän aihepiiriin kuuluvista asioista.

Television historia sekä televisiotutkimuksen kysymyksenasettelut ja metodit.

  • Creeber, Glen (toim.): The Television Genre Book tai Buonanno,
  • Milly:The Age of Television: Experiences and theories
  • Elfving, Sari & Pajala, Mari (toim.): Tele-visioita - mediakulttuurin muuttuvat muodot.
  • Hilmes: The Television History Book.

Yleinen asteikko 0-5. Arviointikriteereinä kyky ottaa haltuun esitettyjä käsitteitä ja asiakokonaisuuksia niin, että kykenee esittämään niiden pohjalta selkeästi ja näkemyksellisesti omia ajatuksiaan television ominaislaadusta mediana.

Kurssi toteutetaan luentosarjana, jonka osallistujia kannustetaan pohtimaan omia näkemyksiään sekä yhdistelemään esitettyjä asioita muuhun oppimaansa. Suoritustapana on kaksi esseetä (toinen koskien television historiaa ja toinen tutkimuksellisia lähestymistapoja).

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu kurssin alkaessa.
Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.
Moodlen osoite ja kurssiavain kerrotaan myös luennoilla.

Oppimispäiväkirja tai essee palautetaan Moodleen. Ohjeet ja aikataulu kerrotaan luennoilla. Muista merkitä tehtävääsi, että olet Avoimen yliopiston opiskelija ja opiskelijanumerosi.

Opintojakso järjestetään Avoimen yliopiston ja Taiteiden tutkimuksen kandiohjelman elokuva- ja televisiotutkimuksen opintosuunnan yhteistyönä. Koulutusohjelma järjestää opetuksen, johon Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat.

Opintojakso on osa Elokuva- ja televisiotutkimuksen opintoja.