Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ke 28.10.2020
16:15 - 18:45
Ke 4.11.2020
16:15 - 18:45
Ke 11.11.2020
16:15 - 18:45
Ke 18.11.2020
16:15 - 18:45
Ke 25.11.2020
16:15 - 18:45
Ke 2.12.2020
16:15 - 18:45
Ke 9.12.2020
16:15 - 18:45

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Opintojakso on maksuton Helsingin yliopiston läsnäoleville Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelman opiskelijoille ja muille perustutkinto- opiskelijoille.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Tälle kurssille/näihin opintoihin on varattu maksuton kiintiö Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelman opiskelijoille ja muille perustutkinto- opiskelijoille. Opintoihin ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston verkkosivuilla kurssin opinto-ohjelman (kurssisivun) Ilmoittaudu –painikkeen kautta (ei WebOodissa)

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssi on pakollinen kurssi Elokuva- ja televisiotutkimuksen opintosuunnan opiskelijoille. Kurssi soveltuu sisältönsä puolesta myös kasvatustieteen opiskelijoille. Kurssille voivat osallistua myös kaikki muut aihealueesta kiinnostuneet.

Kurssille voi osallistua ilman edeltäviä opintoja

Opintojakson jälkeen olet perehtynyt mediakasvatuksen piirissä käytäviin keskusteluihin ja konkreettisiin ongelmakohtiin. Olet sen myötä omaksuneet kriittisen mediakasvatuksen ja -lukutaidon perusteet ja käytännön työkalut, joita voit soveltaa paitsi lasten ja nuorten mediakasvatuksessa myös omassa arjessasi, vapaa-ajalla ja työelämässä. Kurssi soveltuu sekä elokuva- ja televisiontutkimuksen että kasvatustieteen opiskelijoille.

Tyhmentääkö TV? Entä älypuhelimet tai some? Aiheuttavatko väkivaltaiset videopelit väkivaltaa? Mitä aatteita ja asioita meille median kautta myydään? Mitä kaikkien aikuisten pitäisi tietää mediasta ja mitä pitäisi kaikille lapsille opettaa mediasta ja sen lukutaidosta? Opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijoille kriittisen mediakasvatuksen ja -lukutaidon perusteet, joista on hyötyä sekä itselle että mahdolliselle jälkikasvulle.

  • Potter, W. James: Media Literacy, 7th edition
  • Herkman; Juha: Kriittinen mediakasvatus Buckingham
  • David: Media Education.

Arviointiasteikko 0-5. Kriteereinä kyky ottaa haltuun esitettyjä käsitteitä ja asiakokonaisuuksia niin, että kykenee esittämään omia ajatuksiaan niiden pohjalta selkeästi ja näkemyksellisesti.

Verkkokurssi, jonka suoritukseen kuuluvat verkkoluennot ja oppimispäiväkirja

Verkko-opetukseen sisältyy luennoinnin lisäksi säännöllisiä interaktiivisia osuuksia kotitehtävien, ryhmäkeskustelujen ja yhteisen keskustelun muodoissa.Kurssin suorittaminen edellyttää verkko-opetukseen osallistumista. Verkkoluentoja ei tallenneta.

Kurssin aikana osallistujia kannustetaan jatkuvasti pohtimaan omia näkemyksiään käsiteltyihin asioihin sekä yhdistelemään esitettyjä asioita muuhun oppimaansa.

Verkkoluennot toteutetaan Zoom-verkkokokousjärjestelmässä. Opetuksen ajankohdat näet kohdasta "Aikataulu".

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 21.10.2020.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso järjestetään Avoimen yliopiston ja Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelman yhteistyönä. Avoin yliopisto järjestää opetuksen, johon Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelman opiskelijat osallistuvat.