Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

tutustu animeen/animaatioon!

Japanilainen anime on yksi maailman laajimmin levinneistä populaarikulttuurimuodoista.

Se on kotimaansa lisäksi tavoittanut miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Myös Suomessa anime ja animefanikulttuuri tavoittavat nuorempia polvia.

Tällä opintojaksolla tutustut kattavasti aihepiiriin, lisätiedot kuvauksessa! Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Opintojaksolla on maksuton kiintiö Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille.

Kuvaus

Oletko kiinnostunut japanilaisesta animesta? Haluaisitko oppia lisää tutuista Muumi-animesarjoista? Tämä opintojakso on sinua varten!

Opintojakso sopii esimerkiksi harrastajille sekä kulttuurien tutkimuksen Aasian tutkimuksen tai elokuva- ja televisiotutkimuksen opiskelijoille.

  • Kurssilla käydään läpi Japanin animaatioteollisuuden historia sen synnystä 1910-luvulla nykypäivään, eri keskeiset studiot ja tekijät, animeteollisuuden kehitys, sen yhteys mangaan ja muuhun populaarikulttuuriin sekä kehityssuunnat.
  • Kurssilla käydään läpi tekniikka-lajityyppi ja estetiikan kehitys, sekä fanikulttuuri ja sen muodot niin Japanissa kuin kansainvälisesti.
  • Kurssilla käydään läpi eri animeen liittyviä teorioita (Thomas Lamarre, Marc Steinberg, Steven Suyn, Susan Napier, Otsuka Eiji, Miyao Daisuke, Rayna Denison, Akiko Sugawa) ja pohditaan niiden merkitystä.
  • Animeissa ilmeneviä teemoja, esim. Yhteiskunta, sukupuoli, seksuaalisuus, historia sekä intertextuaalisuus käsitellään esimerkkien ja esitelmien kautta.
  • Animen ilmaisukeinot, kuva, tarinamaailma, hahmot ja ääniraita käydään läpi sekä historiallisessa että merkitysanalyyttisella tasolla.
  • Kurssilla käsitellään luonnollisesti myös suomalaisille tutut Muumi-animesarjat.

Japanilainen anime on yksi maailman laajimmin levinneistä populaarikulttuurimuodoista, joka on kotimaansa lisäksi tavoittanut miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa.

Myös Suomessa anime ja animefanikulttuuri tavoittavat nuorempia polvia.

ZOOM-luennoille osallistuminen, teorian lukeminen kotona, pareittain tehty esitelmä luokassa aihepiiriin liittyen, esseeanalyysi jossa sovelletaan luettua teoriaa johonkin animetuotteeseen tai sen oheisilmiöön.

Tunneilla ja/tai Moodlessa katsotaan näytteitä animeista.

Ilmoitetaan opetuksen yhteydessä.

Asteikolla 0-5.
Kriteereinä kyky ottaa haltuun esitettyjä käsitteitä ja asiakokonaisuuksia niin, että kykenee esittämään omia ajatuksiaan niiden pohjalta selkeästi ja näkemyksellisesti.

Opetus reaaliaikaisena ZOOM:issa. Opetuksesta ei tule tallenteita.

Opintojakso on osa Aasian tutkimuksen ja elokuva- ja televisiotutkimuksen opintoja.

Kurssi on monitieteinen ja sopii monen eri koulutusohjelman opintoihin. Opiskelija ilmoittautuu AYKUKA-AA216-koodille. Tieto korvaavuuksista merkitään opintojakson suorituksen rekisteröinnin yhteydessä näkyviin lisätieto-kenttään. Korvaavuudet Helsingin yliopisto:

  • KUKA-AA214 (Aasian tutkimus)
  • TTK-EL260 (Elokuva- tai televisiohistoriallinen erityiskysymys)