Pixabay (CC0 Creative Commons)

Haluaisitko oppia tarkastelemaan ja selittämään visuaalisen ja materiaalisen kulttuurin ilmiöitä aasialaisessa kontekstissa?

Tällä opintojaksolla esitellään Aasian keskeisimpiä traditionaalisia teatterin ja tanssin lajeja, niiden historiaa, uskonnollis–aatteelista taustaa ja kirjallista sisältöä. Keskiössä ovat ennen kaikkea keholliset esittämistekniikat ja roolityypittely. Luennoilla esitetään runsaasti videonäytteitä! Tarkemmat tiedot kuvauksessa.

Ilmoittaudu

Aikataulu

Katso kurssin aikataulu ja opetuspaikat: https://courses.helsinki.fi/fi/ayttk-te235/123883797

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Teatteritieteen peruskurssi, draama-analyysi.

Opintojakson jälkeen tunnet dramaturgian ja dramaturgin työn historiaa, teoriaa ja nykykäytäntöjä. Tunnistat dramaturgian käsitteistön monialaisia käyttömahdollisuuksia ja osaat soveltaa alueen käsitteistöä asianmukaisesti. Osaat analysoida draaman ja esitystutkimuksen välistä suhdetta ja tunnet erilaisia draamantutkimuksen lähestymistapoja.

Kurssi esittelee Aasian keskeisimpiä traditionaalisia teatterin ja tanssin lajeja, niiden historiaa, uskonnollis–aatteelista taustaa, kirjallista sisältöä ja ennen kaikkea niiden kehollisia esittämistekniikoita, roolityypittelyä jne. Mukana on myös nukketeatterin lajeja, sillä nukketeatterilla on Aasiassa paljon keskeisempi asema kuin länsimaisessa kulttuurissa. Luennoilla esitetään runsaasti videonäytteitä.

Lähdemateriaali:
Taideyliopiston teatterikorkeakoulun avoin verkkokirja Asian Traditional Theatre and Dance (löytyy nimellä googlaamalla tai os. http://disco.teak.fi/asia)

Asteikolla 0-5.

Luennot 18 t + tiivis omiin vaikutelmiin painottuva oppimispäiväkirja, jonka yksi osio (itse valitusta maasta tai teatteriperinteestä) laajennetaan pienoisesseen muotoon (kokonaispituus 3-4 liuskaa)

Luentojen seuraaminen on erittäin tärkeää, sillä niillä esitetyt näytteet antavat opiskelijalle perinteistä paljon erilaista tietoa.

Essee palautetaan 15.9.18 mennessä. Tarkemmat palautusohjeet ilmoitetaan luennoilla.