Miksi ja miten uskontoa tutkitaan yliopistossa? Mitä teologisella tiedekunnalla on tarjottavanaan? Olisitko sinä tuleva teologi?

Täällä ilmoittaudut kurssin 2 op alkuosaan. Alkuosa sopii hyvin esimerkiksi lukio-opintojen ohella suoritettavaksi lyhyeksi tutustumiseksi siihen, mitä teologian ja uskonnontutkimuksen opinnot ovat.

Kurssi on tulossa opintovaatimuksiin vuonna 2020, kun teologisen tiedekunnan opintovaatimukset uudistuvat seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi. Se antaa yleiskatsauksen siihen laajaan kenttään, jonka teologian ja uskonnontutkimuksen alat muodostuvat, sekä antaa valmiuksia tieteelliseen ajatteluun ja opiskeluun. Kurssista voi suorittaa ensin ainoastaan 2 op alun (huomaa erillinen ilmoittautuminen). Jos aihepiiri kiinnostaa, kurssin voi ainakin kolmivuotiskauden loppuun eli syksyyn 2022 asti täydentää koko 5 op suoritukseksi.

Kurssin tämä osuus suoritetaan osallistumalla kolmeen verkkokeskusteluun ja kahteen monivalintatenttiin.

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

30 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Ilmoittautumisaika on päättynyt 9.10.2019.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii teologian opinnoista kiinnostuneille, opintoihin hakeutumassa oleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Opiskelija

  • tunnistaa teologian ja uskonnontutkimuksen tehtäviä yhteiskunnassa
  • tunnistaa teologian ja uskonnontutkimuksen erilaisia tapoja tuottaa tieteellistä tietoa, määritellä uskonnollisia ilmiöitä ja ymmärtää lähestymistapojen niiden mahdollisuuksia ja rajoituksia
  • osaa erottaa tieteelliset lähestymistavat uskontoon muista lähestymistavoista
  • tunnistaa arkiajattelun ja tutkimuksen tuottaman tiedon perusteita ja eroja
  • osaa suhtautua kriittisesti tietoon ja sen lähteisiin sekä perustella näkemyksensä
  • saa valmiuksia korkeakouluopintojen edellyttämiin taitoihin kuten kieli- ja tekstitaitoihin, kriittiseen ajatteluun, tutkivaan oppimiseen ja asiantuntijuuden kehittämiseen.

Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja:

  • Missä “uskonto” on yhteiskunnassa ja miksi sitä tutkitaan?
  • Miten tieto syntyy teologiassa ja uskonnontutkimuksessa?
  • Mitä on tieteellinen ajattelu ja päättely?
  • Tutkimuksen ensiaskelia

Ilmoitetaan kurssin Moodlessa.

Asteikolla hyväksytty/hylätty

Verkkokurssi, jossa suoritetaan kirjallisia tehtäviä.

Kurssilla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu kurssin alkaessa.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (= kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

2 op:n laajuisen kurssin suorittamisen jälkeen on mahdollista jatkaa 3 op:n kurssiosuudelle, jolloin opintojakson koko laajuudeksi tulee 5 op. Ilmoittautumislinkki täydentävälle kurssiosuudelle löytyy kurssin Moodlesta.