Kuva: Pixabay

Miksi ja miten uskontoa tutkitaan yliopistossa? Mitä teologisella tiedekunnalla on tarjottavanaan? Olisitko sinä tuleva teologi?

Täällä ilmoittaudut kurssin 2 op alkuosaan. Alkuosa sopii hyvin esimerkiksi lukio-opintojen ohella suoritettavaksi lyhyeksi tutustumiseksi siihen, mitä teologian ja uskonnontutkimuksen opinnot ovat.

HUOM! Teologian ja uskonnontutkimksen perusopintoihin kurssi kelpaa vain 5 op:n laajuisena suorituksena.

Kurssi antaa yleiskatsauksen siihen laajaan kenttään, jonka teologian ja uskonnontutkimuksen alat muodostuvat, sekä antaa valmiuksia tieteelliseen ajatteluun ja opiskeluun. Kurssista voi suorittaa ensin ainoastaan 2 op alun (huomaa erillinen ilmoittautuminen). Jos aihepiiri kiinnostaa, kurssin voi ainakin kolmivuotiskauden loppuun eli syksyyn 2022 asti täydentää koko 5 op suoritukseksi.

Kurssin tämä osuus suoritetaan osallistumalla kolmeen verkkokeskusteluun ja kahteen monivalintatenttiin.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

30 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii teologian opinnoista kiinnostuneille, opintoihin hakeutumassa oleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Opiskelija

  • tunnistaa teologian ja uskonnontutkimuksen tehtäviä yhteiskunnassa
  • tunnistaa teologian ja uskonnontutkimuksen erilaisia tapoja tuottaa tieteellistä tietoa, määritellä uskonnollisia ilmiöitä ja ymmärtää lähestymistapojen mahdollisuuksia ja rajoituksia
  • osaa erottaa tieteelliset lähestymistavat uskontoon muista lähestymistavoista
  • saa valmiuksia korkeakouluopintojen edellyttämiin taitoihin, kuten kieli- ja tekstitaitoihin.

Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja:

  • Missä “uskonto” on yhteiskunnassa ja miksi sitä tutkitaan?
  • Miten tieto syntyy teologiassa ja uskonnontutkimuksessa?

Luento- ja verkko-opetus

Yksityiskohtaiset opetustunteja, suoritustapaa, kirjallisuutta ja arviointia koskevat ohjeet määritellään vuosittain jaksoon tarjottavan/ien kurssin/ien yhteydessä.

Ilmoitetaan kurssin Moodlessa.

Asteikolla hyväksytty/hylätty

Verkkokurssi, jossa suoritetaan kirjallisia tehtäviä.

Kurssilla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu kurssin alkaessa.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (= kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Kurssi on osa teologian ja uskonnontutkimuksen perusopintoihin sisältyvää Johdatus teologiaan ja uskonnontutkimukseen 5 op -opintojaksoa. 2 op:n laajuisen kurssin suorittamisen jälkeen on mahdollista jatkaa 3 op:n kurssiosuudelle, jolloin opintojakson koko laajuudeksi tulee 5 op. Ilmoittautumislinkki täydentävälle kurssiosuudelle löytyy kurssin Moodlesta.