Kuva: Pixabay

LÄPILEIKKAUS MAAILMAN USKONTOIHIN

Kurssi sopii kaikille maailman uskontoperinteistä kiinnostuneille. Kurssi sopii sekä teologian että uskontotieteen opintoihin.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Opintojakso on maksuton Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (30 opiskelijapaikkaa).

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Tälle kurssille on varattu 30 opiskelijan maksuton kiintiö, joka on tarkoitettu HY:n teologian ja uskontotieteen tutkinto-opiskelijoille. Opintoihin ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston verkkosivuilla kurssin opinto-ohjelman (kurssisivun) Ilmoittaudu –painikkeen kautta (ei WebOodissa).

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssi sopii kaikille maailman uskonnollisista perinteistä kiinnostuneille.
Opintojakso sisältyy teologian aineopintoihin tunnisteella AYTUK-2501 sekä uskontotieteen tieteenalaopintoihin tunnisteella AYKUKA-US203.

Opiskelija kykenee jäsentämään ja erottelemaan maailman uskontoihin liittyvää tietoa. Hän kykenee myös analysoimaan ja arvioimaan maailman uskontojen tutkimukseen liittyviä keskeisiä kysymyksiä sekä selittämään niiden taustoja ja tulkintoja.

Kurssi tarjoaa läpileikkauksen maailman uskontoihin ja niitä koskevaan tutkimukseen. Kurssilla tutustutaan maailmanuskontojen asemaan ja merkitykseen. Kurssilla käydään läpi kaikki suurimmat maailmanuskonnot erilaisten tehtävien avulla.

Opiskelija kykenee jäsentämään ja erottelemaan maailman uskontoihin liittyvää tietoa. Hän kykenee myös analysoimaan ja arvioimaan maailman uskontojen tutkimukseen liittyviä keskeisiä kysymyksiä sekä selittämään niiden taustoja ja tulkintoja.

Will Deming (ed.), Understanding the religions of the world: an introduction (2015) ja lisäksi kurssilla annettavaa muuta mahdollista lisäaineistoa.

Kurssi arvioidaan asteikolla 0 – 5.

Aikataulutettu verkkokurssi. Verkkokurssi suoritetaan tekemällä viikottain kurssitehtäviä, jotka ovat keskustelu- ja kirjoitustehtäviä, aineistonhakua ja analyysia, lyhyitä pohdintapapereita ym. Tässä tukee kurssin oppimatariaali, joka lueteen kurssin aikana. Kaikki tehtävät tulee suorittaa ja ne arvostellaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä/hylätty.

Lopussa on verkkotentti, jossa hyödyntämällä kurssikirjallisuutta ja kurssilla opittua vastataan esseemuotoisesti muutamaan kysymykseen. Tentin arvosana on kurssin arvosana.

Verkkotenttipäivämäärät: keskiviikko 4.3.2020 klo 17-20, keskiviikko 15.4.2020 klo 17-20 ja keskiviikko 27.5.2020 klo 17-20

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa 8.1.2020.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (= kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso järjestetään Avoimen yliopiston ja uskontotieteen opintosuunnan yhteistyönä. Avoin yliopisto järjestää opetuksen, johon tutkinto-opiskelijat osallistuvat.

Kurssi AYTUK-2501 vastaa AYKUKA-US203 -kurssia