Kuva: Pixabay

Miten maailman uskontoja tutkitaan? Millainen maailmanuskontojen asema ja merkitys on nykyaikana?

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Tälle kurssille on varattu 30 opiskelijan maksuton kiintiö HY:n teologian ja uskontotieteen tutkinto-opiskelijoille. Opintoihin ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston verkkosivuilla kurssin opinto-ohjelman (kurssisivun) Ilmoittaudu –painikkeen kautta (ei WebOodissa).

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssi sopii kaikille maailman uskonnollisista perinteistä kiinnostuneille.

Opiskelija

  • kykenee jäsentämään ja erottelemaan maailman uskontoihin liittyvää tietoa
  • kykenee myös analysoimaan ja arvioimaan maailman uskontojen tutkimukseen liittyviä keskeisiä kysymyksiä sekä selittämään niiden taustoja ja tulkintoja.

Kurssi tarjoaa läpileikkauksen maailman uskontoihin ja niitä koskevaan tutkimukseen. Kurssilla tutustutaan maailmanuskontojen asemaan ja merkitykseen painottuen nykyaikaan.

Will Deming (ed.), Understanding the religions of the world. Saatavissa myös e-kirjana, https://ebookcentral-proquest-com.libproxy.helsinki.fi/lib/helsinki-ebooks/detail.action?pq-origsite=primo&docID=2009831. Muu oppimateriaali ilmoitetaan kurssin Moodlessa.

Asteikko 0–5. Arviointi perustuu osaamistavoitteisiin.

Aikataulutettu verkkokurssi. Verkkokurssi suoritetaan tekemällä viikottain kurssitehtäviä, jotka ovat keskustelu- ja kirjoitustehtäviä, aineistonhakua ja analyysia, lyhyitä pohdintapapereita ym. Tässä tukee kurssin oppimatariaali, joka lueteen kurssin aikana. Kaikki tehtävät tulee suorittaa ja ne arvostellaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä/hylätty.

Lopussa on verkkotentti, jossa hyödyntämällä kurssikirjallisuutta ja kurssilla opittua vastataan esseemuotoisesti muutamaan kysymykseen. Tentin arvosana on kurssin arvosana.

Verkkotenttipäivämäärät: keskiviikko 3.3.2021 klo 17-20, keskiviikko 14.4.2021 klo 17-20 ja keskiviikko 26.5.2021 klo 17-20

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa 7.1.2021.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (= kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso on osa teologian ja uskonnontutkimuksen aineopintoja sekä uskontotieteen opintosuunnan opintokokonaisuutta 15-30 op.