Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Lähiluennot peruttu koronavirustilanteen takia. Jakso toteutetaan verkkokurssina. Lisätietoa kohdasta kuvaus.

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakson suoritettuasi sinulla on yleiskuva suomalaisesta julkisoikeudellisesta järjestelmästä. Tutustut erityisesti valtiosääntöoikeuden ja hallintooikeuden perusteisiin. Tunnistat julkisoikeudellisen tiedon lähteitä sekä tunnet keskeiset perusoikeuskysymykset, hallintojärjestelmän ja erilaiset hallinnon oikeussuojakeinot.

Opintojakso harjaannuttaa opiskelijaa tunnistamaan erilaisissa julkishallinnon käytännön ratkaisutilanteissa ilmeneviä oikeudellisia ongelmia ja soveltamaan kurssilla opittuja oikeudellisen tiedon hankinnan ja hallinnan menetelmiä käytännön työhön.

Pakollinen kirjallisuus (huom! päivitetty 26.5.2020 kirjojen uudempiin painoksiin):

Mäenpää, Olli: Hallintolaki ja hyvän hallinnon takeet, 2016, s. 67-282 ja 297-424.
Jyränki, Antero & Husa, Jaakko: Valtiosääntöoikeus, 2012, s. 64-94, 138-210, 228-252, 333-411.

Asteikolla 0 - 5

HUOM! Jakson lähiluennot on peruttu koronavirustilanteen takia. Jakson opetus on siiirretty kokonaisuudessaan verkkoon Moodle-alustalle. Lähiluennot korvataan luentotallenteilla.

Opintojakson Moodle aukeaa 27.5.2020 klo 9. Kirjaudu jakson Moodle-sivulle viimeistään 4.6.2020 klo 12 mennessä. Tämän jälkeen kirjautuminen ei ole enää mahdollista.

Suoritustapa: Luentotallenteet 20 t, harjoitustehtävät ja verkkotentti

Moodlessa tehdään 5 pakollista yksilötehtävää (palautuksen määräpäivä suluissa):
1. Tiedonhakutehtävä (7.6.2020)
2. Valtiosääntöoikeuden tehtävä 1 (14.6.2020)
3. Valtiosääntöoikeuden tehtävä 2 (28.6.2020)
4. Hallinto-oikeuden tehtävä (5.7.2020)
5. Lopputehtävä (19.7.2020)

Verkkotentti
29.7.2020 klo 17-20
30.9.2020 klo 17-20
Opintojakson tentti suoritetaan verkkotenttinä verkko-oppimisympäristö Moodlessa. Ennen ensimmäistä verkkotenttipäivää opettaja tekee luentotallenteen Moodleen, jonka avulla voit valmistautua tentteihin.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen.

Pidä luennoilla mukanasi kannettavaa tietokonetta yms. verkkoyhteydellä. Luentosaleissa pääsee kirjautumaan Eduroam -langattomaan verkkoon yliopiston käyttäjätunnuksella. Luennoilla tehdään paljon harjoituksia, joihin tarvitaan verkossa oleva laite. Lisäksi sinulla tulee olla pääsy suorittamaan kurssin verkkotehtävät ja -tentti Moodle-oppimisympäristössä.

Eduroamiin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella, joka kirjoitetaan muodossa tunnus@helsinki.fi.

Muista ilmoittautua verkkotenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää. Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät.

Jos tarvitset erityisjärjestelyjä tenttiin niin ilmoita asiasta yhteydenottolomakkeella avoimen yliopiston koulutusasiantuntijalle heti jaksolle ilmoittautumisen jälkeen. Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.

Huom! Aikataulu on tiukka ja vaatii opiskelijalta erityistä sitoutumista aikatauluissa pysymiseen ja panostamista tehtävien tekemiseen.
Lisäksi luentojen yhteydessä tehdään vapaaehtoisia harjoitustehtäviä, jotka valmentavat Moodlessa vastattaviin verkkotehtäviin ja kurssin verkkotenttiin.