Pixabay

mAatalouDen yritystalous

Kurssilla pääset tutustumaan maatalouden yritystalouden (liikkeenjohto ja tuotantotalous) perusteisiin.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

45 €. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Osaamistavoitteet
  • Opiskelija tuntee maatalouden liiketaloustieteen peruskäsitteet ja kykenee soveltamaan niitä eri asiayhteyksissä.
  • Kurssilla tutustutaan yleisimpiin tuotannon suunnittelussa ja seurannassa käytettyihin laskelmiin ja tuotantoekonomian perusteisiin.

Opintojaksolla tutustutaan maatalouden liiketaloustieteen keskeisiin käsitteisiin ja niiden pohjalta laadittaviin laskelmiin, joita tarvitaan mm. maatalousharjoittelusta tehtävän raportin laatimisessa.

  • Opintojakso koostuu luennoista, jotka on kuunneltavissa etänä ja itsenäisesti tehtävistä harjoitustehtävistä ja niiden tulosten esittelystä.
  • Kurssilla on lopputentti verkossa ja sen palaute.
  • Kurssiarviointi ja yhteinen palaute/palautetilaisuus.
  • Oppimisalustana kurssin Moodle-alue.

Kay, R.D., Edward, W.M. & Duffy, P.A. Farm Management. McGraw Hill. 7. tai uudempi painos.

Luentomateriaali ja muu kurssilla ilmoitettava kirjallisuus.

Laskuharjoitukset ja muut harjoitustehtävät.

Tentti

Arvioidaan asteikolla 1-5

Verkossa suoritettavat oppimistehtävät ja verkkotentti.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu opetuksen alkaessa.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso järjestetään Avoimen yliopiston ja ympäristö- ja elintarviketalouden koulutusohjelman yhteistyönä.