Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

0 euroa. Lisätietoja.

Opintojakso on maksuton kaikille osallistujille. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Kuvaus

Tutustumiskurssi kaikille yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmasta tai sen tieteenaloista kiinnostuneille. Kurssia tarjotaan lukioiden opetusohjelmaan. Kurssi ei korvaa mitään yhteiskunnallisen muutoksen opintojaksoista eikä sitä voi käyttää osasuorituksena muihin opintoihin.

Tavoitteena on herättää kiinnostus erilaisiin yhteiskuntatieteellisiin lähestymistapoihin. Kurssin suoritettuaan opiskelija hahmottaa mitä tieteenaloja yhteiskunnallisen muutoksen ohjelmaan kuuluu ja minkälaisia näkökulmia yhteiskunnan tutkimukseen näillä aloilla voi olla. Hän on tutustunut yliopisto-opinnoille tyypillisten tieteellisten aineistojen luonteeseen ja niiden käsitteelliseen tasoon. Lisäksi hän oivaltaa kuinka ajallisesti tai paikallisesti kaukaiselta vaikuttavia ilmiöitä tutkimalla on mahdollista kyseenalaistaa oman yhteiskunnan itsestäänselvyyksiä.

Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman neljä tieteenalaa, kehitysmaatutkimus, poliittinen historia, sosiaali- ja kulttuuriantropologia ja talous- ja sosiaalihistoria tarjoavat esimerkkejä tieteenalalleen tyypillisistä kysymyksenasetteluista. Sisältöä voidaan kehittää ja teemoja vaihdella.

hyväksytty/hylätty

Verkkokurssi (Mooc). Kurssilla opiskellaan itsenäisesti ja tehtävät arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kurssi sisältää tehtäviä jokaisesta yhteiskunnallisen muutoksen neljästä eri tieteenalasta: kehitysmaatutkimus, poliittinen historia, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, sosiaali- ja taloushistoria.

Kurssille voi osallistua joustavasti lukuvuoden aikana ja tehdä tehtävät omaan tahtiinsa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.4.2021
Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty

Kurssilla on käytössä Helsingin yliopiston MOOC-verkko-oppimisympäristö, joka avautuu 5.10.2020
Kurssi suoritetaan MOOC-ympäristössä: https://mooc.helsinki.fi/course/view.php?id=274

1. Ilmoittaudu kurssille Avoimeen yliopistoon ILMOITTAUDU -painikkeesta, mikäli haluat opintojaksosta suoritusmerkinnän
2. Suorita opintojakso eli tee hyväksytysti kaikki kurssiin kuuluvat tehtävät
3. Suorituksesi kirjataan Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin, kun pyydät kurssisivulla olevalla lomakkeella opiontosuoritusmerkintää.

Kirjautuminen opintojaksolle on mahdollista Helsingin yliopiston tai muun yliopiston HAKA-tunnuksella. Jos sinulla ei ole HAKA-tunnusta, voit luoda itsellesi erillisen MOOC-tunnuksen maksutta. Ohjeita tunnuksen luomiseen/Help with login. Tärkeää: Jos luot itsellesi tunnuksen, käytä oikeaa sähköpostiosoitettasi - kun ilmoittaudut opintojakson lopuksi (mikäli et ole ilmoittautunut, jo ennen jakson alkamista) Avoimeen yliopistoon, sinulta kysytään tällä MOOC-opintojaksolla käyttämäsi sähköpostiosoite (sähköposti, jolla olet kirjautunut jaksolle.)

Tarkempi kirjautumisohje:

  • Ilmoittaudu Avoimeen yliopistoon.
  • Aktivoi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus ilmoittautumisen jälkeisenä päivänä tai luo itsellesi Mooc-tunnus.
  • Mene osoitteeseen mooc.helsinki.fi
  • Kirjaudu moociin suoraan tunnuksella käyttäen HAKA-kirjautumista kohdasta "Kirjaudu" | Haka Login. Valitse Helsingin yliopisto. Jos sinulle on HY.n käyttäjätunnus jo ennestään käytä sitä.
  • Valitse etusivun Ajankohtaiset MOOC-kurssit –listauksesta: Eriarvoisuuden monet muodot. Tutustuminen yhteiskunnallisen muutoksen ohjelman tieteenaloihin 1 op. lv. 2020-2021
  • Liitä itsesi kurssin opiskelijaksi: Klikkaa "Kurssin koontinäyttö" -> Klikkaa painiketta "Lisää minut kurssialuelle" -> Klikkaa sivun alalaidasta uudestaan "Lisää minut kurssialueelle". | Click "Course Dashboard" -> Click "Enrol me to this course as a student" -> Click "Enrol me" at the bottom of the page.

Jos haluat ainoastaan tehdä tehtävät, mutta et tarvitse kurssista suoritusmerkintää, kirjaudu opintojaksolle luomalla itsellesi erillisen MOOC-tunnuksen. Ks. ohje yllä.

Hanna Kuusi