Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille Yhteiskunnallisesta muutoksesta ja maailmanpolitiikasta kiinnostuneille.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee maailmanpolitiikan ja kansainvälisten suhteiden kehityksen päälinjat ja hänellä on jäsentynyt käsitys keskeisistä murroksista, konflikteista ja kriiseistä. Hän tuntee aihealueen tutkimuksen keskeiset lähestymistavat. Hän kykenee soveltamaan historiallista tietämystään maailmanpolitiikan ajankohtaisten ilmiöiden ja niitä käsittelevän keskustelun kriittiseen arvioimiseen sekä hyödyntämään oppimaansa aihepiirin myöhemmissä opinnoissa.

Opintojakso tarjoaa perustiedot nykyisen valtiojärjestelmän muodostumisesta, kansainvälisten suhteiden poliittisista, sosiaalisista ja taloudellisista ulottuvuuksista sekä maailmanpolitiikan valtiollisista ja ei-valtiollisista toimijoista. Eurooppa vuorovaikutuksessa muun maailman kanssa, dekolonisaatio ja globalisaatio. Tutustuminen maailmanpolitiikan ja kansainvälisten suhteiden historiallisen tutkimuksen lähestymistapoihin ja tulkintoihin.

Verkkokurssi

Hobsbawm: Äärimmäisyyksien aika
Mazower: Governing the World: The History of an Idea (2013)
Steger, M. Globalism: The Great Ideological Struggle of the 21st Century (3rd ed.+)

Asteikolla: 0-5

Opintojakso toteutetaan verkkotentillä ja kahdella esseellä oppimisympäristö Moodlessa. Sivut avautuvat: 3.10.2017.

Linkin ja kurssiavaimen oman opintojaksosi Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Kumpikin essee täytyy olla palautettu Moodleen ennen osallistumista verkkotenttiin. Esseiden ohjepituus on noin 5 sivua / essee. Tarkemmat ohjeet löytyvät Moodlesta.

Verkkotentissä tentitään Hobsbawm: Äärimmäisyyksien aika. Kaksi muuta kurssikirjaa suoritetaan esseillä. Esseistä ja verkkotentistä annetaan opiskelijapalaute ja niistä on myös mahdollista keskustella kurssialueella.

Verkkotenttipäivät:
ma 16.10.2017 klo 17-20
ke 22.11.2017 klo 17-20
ke 24.1.2018 klo 17-20
ke 7.3.2018 klo 17-20
ke 18.4.2018 klo 17-20

Ilmoittaudu tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää Omat sivut -palvelun Osallistumistiedot-sivulla. Valitse opintojakson kohdalta haluamasi tenttipäivä.

Tentti-ilmoittautuminen ja ohjeet

Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opiskelun käytännönohjeita

Katso vastuuhenkilö oppiainesivulta.

Opintojakso sisältyy valinnaisena Yhteiskunnallisen muutoksen 15, 25 ja 35 op:n kokonaisuuksiin.