Kuva: Pixabay (CC0 Creative Commons)

mitä on maailmanpolitiikka?

Miten nykyinen valtiojärjestelmä on muodostunut, keitä ovat maailmanpolitiikan toimijat?

Opintojakso tarjoaa perustiedot nykyisen valtiojärjestelmän muodostumisesta, kansainvälisten suhteiden poliittisista, sosiaalisista ja taloudellisista ulottuvuuksista sekä maailmanpolitiikan valtiollisista ja ei-valtiollisista toimijoista.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Helsingin yliopiston läsnäoleville perustutkinto-opiskelijoille on varattu 50 maksutonta opiskelijapaikkaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta. Opintojaksolle voi ilmoittautua 18.3.2020. asti.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille Yhteiskunnallisesta muutoksesta ja maailmanpolitiikasta kiinnostuneille.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee maailmanpolitiikan ja kansainvälisten suhteiden kehityksen päälinjat ja hänellä on jäsentynyt käsitys keskeisistä murroksista, konflikteista ja kriiseistä. Hän tuntee aihealueen tutkimuksen keskeiset lähestymistavat. Hän kykenee soveltamaan historiallista tietämystään maailmanpolitiikan ajankohtaisten ilmiöiden ja niitä käsittelevän keskustelun kriittiseen arvioimiseen sekä hyödyntämään oppimaansa aihepiirin myöhemmissä opinnoissa.

Opintojakso tarjoaa perustiedot nykyisen valtiojärjestelmän muodostumisesta, kansainvälisten suhteiden poliittisista, sosiaalisista ja taloudellisista ulottuvuuksista sekä maailmanpolitiikan valtiollisista ja ei-valtiollisista toimijoista. Eurooppa vuorovaikutuksessa muun maailman kanssa, dekolonisaatio ja globalisaatio. Tutustuminen maailmanpolitiikan ja kansainvälisten suhteiden historiallisen tutkimuksen lähestymistapoihin ja tulkintoihin.

Hobsbawm: Äärimmäisyyksien aika
Mazower: Governing the World: The History of an Idea (2013)
Steger, M. Globalisms: The Great Ideological Struggle of the 21st Century (3rd ed.+)

Asteikolla 0-5 (0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen).

Opintojakso toteutetaan verkkotentillä ja kahdella esseellä oppimisympäristö Moodlessa. Sivut avautuvat: 1.10.2019.

Linkin ja kurssiavaimen oman opintojaksosi Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Kumpikin essee täytyy olla palautettu Moodleen ennen osallistumista verkkotenttiin. Esseiden ohjepituus on noin 5 sivua / essee. Tarkemmat ohjeet löytyvät Moodlesta.

Verkkotentissä tentitään Hobsbawm: Äärimmäisyyksien aika. Kaksi muuta kurssikirjaa suoritetaan esseillä. Esseistä ja verkkotentistä annetaan opiskelijapalaute ja niistä on myös mahdollista keskustella kurssialueella.

Verkkotenttipäivät:

ma 28.10.2019 klo 17-20, huom. tenttipäivä muuttunut!
ma 2.12.2019 klo 17-20
ke 12.2.2020 klo 17-20
ma 16.3.2020 klo 17-20
ke 15.4.2020 klo 17-20

Opintomaksuun sisältyvät kaikki opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät. Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom!

Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä opintojesi koulutusasiantuntijaan yhteydenottolomakkeella viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (esim. pidennetyn vastausajan), tutustu niitä koskeviin ohjeisiin: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville. Erityisjärjestelyiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Lisätietoa verkkotenteistä

Opintojakso sisältyy valinnaisena Yhteiskunnallisen muutoksen 15, 25 tai 35 opintopisteen kokonaisuuksiin.