Helsingin kaupunginmuseo, Tekijä: Rista Eeva SER, Ajankohta: 09.1970

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Opintojakso on maksuton HY:n läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (20 opiskelijapaikkaa).

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssi sopii kaikille yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta, alueellisesta ja sosiaalisesta liikkuvuudesta sekä yhteiskunnallisen muutoksen tai talous- ja sosiaalihistorian opinnoista kiinnostuneille.

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on käsitys sosiaalisen ja alueellisen liikkuvuuden taustalla olevista taloudellisista, sosiaalisista ja poliittisista tekijöistä. Hän osaa tarkastella analyyttisesti yhteiskunnallisten katkosten ja jatkuvuuksien mekanismeja ja kiinnittää huomiota siihen, miten yksilöt ja ryhmät sekä reagoivat erilaisiin kansainvälisiin ja kansallisiin murroksiin että ovat itse niitä aktiivisesti rakentamassa. Lisäksi opiskelija tuntee eriarvoisuuden, toimeentulon ja selviytymisen mikrodynamiikkaa ja sen seurannaisvaikutuksia.

Opintojaksossa perehdytään yhteiskunnallisen eriarvoisuuden taustalla oleviin taloudellisiin ja sosiaalisiin tekijöihin sekä tutkitaan alueellisen ja sosiaalisen liikkuvuuden mekanismeja sukupolviin, sukuun ja perheeseen liittyvien historiallisten ilmiöiden avulla.

Verkkotenttiin sisältyvä kirjallisuus:

  • Tomka, Béla 2013. A Social History of Twentieth-Century Europe. New York: Routledge
  • Castles S, de Haas H & Miller M J 2013. The Age of Migration: International Population. Movements in the Modern World. 5th Houndmills: Palgrave Macmillan.
  • Burnett, Judith 2010. The Time Machine in Theory and Practice. Farnham: Ashgate.

Asteikolla 0-5

Verkkotentti

Opintojaksolla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle, joka aukeaa 28.9.2020

Linkin ja kurssiavaimen oman opintojaksosi Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Verkkotenttipäivät:

ma 19.10.2020 klo 17-20
ma 14.12.2020 klo 17-20
ma 15.2.2021 klo 17-20

Opintomaksuun sisältyvät kaikki opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät. Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom!

Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä opintojesi koulutusasiantuntijaan yhteydenottolomakkeella viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (esim. pidennetyn vastausajan), tutustu niitä koskeviin ohjeisiin: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville. Erityisjärjestelyiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Lisätietoa verkkotenteistä

Kurssi sisältyy Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmaan sekä Yhteiskunnallisen muutoksen 15 op, 25 op ja 35 op -kokonaisuuksiin sekä Talous- ja sosiaalihistorian 15 op opintokokonaisuuteen.