Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Kesätentti järjestetään esseesuorituksena. Kuulustelija lähettää tehtävänannot ja tarkemmat ohjeet sähköpostitse tenttiin ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu
4.5.2020 klo 09:00 - 31.5.2020 klo 23:59
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ke 17.6.2020
10:00 - 14:00

Kuvaus

Opintojakso on pakollinen kotimaisen kirjallisuuden opintosuunnan opiskelijoille.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hahmottaa suomalaisen nykykirjallisuuden lajeja ja teemoja sekä 2000-luvun kirjallisuuselämää.

Perusopintojen 1.-3. opiskeluvuosi. Opintojaksosta ei järjestetä opetusta joka lukuvuosi, mutta opintojakson voi suorittaa myös kirjallisena kuulusteluna yleisinä tenttipäivinä.

Opintojaksossa perehdytään nykykirjallisuuden teoriaan sekä uusimpaan suomalaiseen kirjallisuuteen ja sen lajeihin 1990-luvulta alkaen. Tarkastellaan nykykirjallisuuden suhdetta kirjalliseen perinteeseen.

Opintojakson voi suorittaa kurssilla tai kirjallisella kuulustelulla.

  • Tutkimuskirjallisuus:
    • Suomen nykykirjallisuus 1. Lajeja, poetiikkaa. Toim. Mika Hallila et al.
  • Kaunokirjallisuus: Valitse seuraavista 15 teosta:
    • Aronpuro: Lehmän henkäys; Fagerholm: Den amerikanska flickan (Amerikkalainen tyttö); Hotakainen: Ihmisen osa; Kettu: Kätilö; Krohn: Pereat mundus; Lundberg: Is (Jää); Nylén: Vihan ja katkeruuden esseet; Oksanen: Puhdistus; Pelo: Jokapäiväinen elämämme; Raittila: Terminaali; Rimminen: Pussikaljaromaani; Saisio: Pienin yhteinen jaettava; Salmenniemi: Texas, sakset; Seppälä: Sydänmaa tai Mitä sähkö on?; Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi; Tennilä: Yksinkeltainen on kaksinkeltaista; Westö: Där vi en gång gått (Missä kuljimme kerran); Yli-Juonikas: Vanhan merimiehen tarina.

Luentokurssi ja essee.

Opintojakso arvioidaan yleisellä asteikolla 0-5.

Salitiedot vain suomenkielen tasokokeelle klo 10-12.