Viikki_09-2016 photo by Taina Kettunen

Kuvaus

Kurssi sopii erinomaisesti kandi / maisterintyötä tekeville opiskelijoille, mutta myös kaikille muille tiedonhankinnan perustaitojen päivitystä kaipaaville (myös tutkijoille). Kurssi on maksuton Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Muille on hinnaston mukainen maksu. Opetus järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään neljä. Lisätietoja kouluttaja-lista[at]helsinki.fi

Opit löytämään kirjoja ja artikkeleita haluamastasi aiheesta, esimerkiksi esseen kirjoittamista varten: pystyt määrittämään aiheeseesi sopivat hakusanat, tunnistamaan sopivat tiedonlähteet, toteuttamaan tiedonhaun tietokannassa ja arvioimaan löytämääsi tietoa.

Kurssilla kerrataan tiedonhaun perusasioita ja keskitytään lähinnä kansainvälisiin verkkotiedonlähteisiin.

• tiedonhankinnan suunnittelu: tiedontarpeen määrittely ja hakusanat
  • tiedonlähteet: julkaisutyypit, tietokannat ja portaalit
  • tiedonhaku tietokannoissa: tiedonhaun tekniikat, mm. Boolen operaattorit ja hakusanan katkaisu
  • kansainväliset tietokannat osallistujien tieteenalan mukaan (Esim. Scopus, Web of Science, Medline, CAB tai ProQuest)
  • e-kirjat

Ohjatut harjoitukset. Ilmoittautumisesi vahvistetaan sähköpostitse ennen kurssia.