Kuvaus

Opetuksen kohderyhmänä ovat Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijat, jotka kirjoittavat tutkielmaa tai opinnäytettä.

Opetuksen jälkeen osallistuja osaa:

• kertoa pienryhmässä omasta aiheestaan
  • valita omaa aihetta kuvaavia avainsanoja
  • selittää ja kuvata lähteiden arvioinnin perusasiat (esim. kirjat, lehdet, artikkelit)
  • keskustella ryhmässä kriittisesti eri tiedonhaun kanavista
  • käyttää tiedonhakuun keskeisiä kasvatustieteen tietokantoja esim. ERIC
  • kerätä viitteet RefWorks viitteidenhallintaohjelmaan, järjestää viitteet kansioihin ja valita viittaustyylin lähdeluetteloon esim. APA/American Psychological Association-tyylin

Osaamistavoitteiden taustalla vaikuttavat informaatiolukutaidon kehykset (ACRL)

Osallistujilta odotetaan Opiskelijan digitaidot opintojakson (ent. TVT-ajokortti) asioiden hallintaa tai vastaavaa perustietoa tiedonhankinnasta.

Opetuksessa työskennellään pienissä ryhmissä (5-6 opiskelijaa/ryhmä).

Opetuksessa harjoitellaan viitteidenhallintaohjelma RefWorksin käyttöä, työstetään tiedonhakuun sopivia hakusanoja ja tehdään tiedonhakuja tietokannoissa.

Tuo opetukseen mukaan oma laite (kannettava tietokone, tabletti). Tilassa ei ole tietokoneita!

Jos et ole aikaisemmin käyttänyt omaa laitetta HY verkossa: tutustu etukäteen langattomat verkot HY:ssa ohjeisiin

Ohjattu ryhmätyöskentely Kaisa-salissa. Ilmoittaudu yhteen harjoituskertaan.

Koulutuksen ennakkotehtävät ja materiaalit: http://libraryguides.helsinki.fi/tiedonhankinta_kasvatustiede

Opetukset jatkuvat kevätlukukaudella tammi-helmikuussa.

Ilmoittautuminen alkaa 8.1.2018.

Opetus järjestetään kun ilmoittautuneita on vähintään 10.

Ryhmään otetaan max 36.

Koulutuksen paikkana on Kaisa-sali 7062, 7.krs