Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Anmäl dig
11.2.2020 kl. 09:00 - 3.3.2020 kl. 23:59

Tidsschema

Beskrivning

Pää- ja sivuaineopiskelijoille pakollinen jakso.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa asettaa kyseisen kirjallisuushistorian periodin keskeiset kirjailijat ja heidän teoksensa kirjallisuushistorian aikajanalle. Opiskelija hahmottaa kirjallisten virtausten yhteiset, kehittyvät ja vaihtuvat piirteet. Hän tuntee valikoiman aikakauden keskeisiä teoksia ja pystyy osoittamaan yhteyksiä niiden välillä.

Jakso suoritetaan opintojen alkuvaiheessa.

Luentokurssin kirjallisuudesta ilmoitetaan viimeistään ensimmäisellä tapaamiskerralla.

luentokurssi / tiedekuntatentti

Luentokurssin kirjallisuudesta ilmoitetaan viimeistään ensimmäisellä tapaamiskerralla (huom. eri kirjallisuuslista kuin kirjatenttivaihtoehdossa).

Kirjatenttisuoritukseen luetaan seuraava kirjallisuus:

B. Olsson ja I. Algulin, Litteraturens historia i världen (327-626); Saariluoma, Postindividualistinen romaani (johdanto); Hökkä (toim.): Oi runous (s. 57-185); Gogol: Pietarilaisnovelleja; Flaubert: Madame Bovary tai Tolstoi: Anna Karenina; Dostojevski: Rikos ja rangaistus tai Dostojevski: Kaksoisolento; Baudelaire: Pahan kukkia (suom. Kaijärvi tai Nylén (osin)); Strindberg: Neiti Julie tai Tšehov: Lokki; Tynni: Tuhat laulujen vuotta (v. 2004 laitos, s. 388-); Proust: Kadonnutta aikaa etsimässä (osa Swannin tie: Combray) tai Joyce: Taiteilijan omakuva nuoruuden vuosilta; Kafka: Muodonmuutos tai Woolf: Mrs. Dalloway; Rilke: Duinon elegiat tai T. S. Eliot: Autio maa; Sartre: Inho tai Camus: Sivullinen tai H. Martinson, Aniara; J.M. Coetzee: Häpeäpaalu tai Morrison: Minun kansani, minun rakkaani tai Claudel: Harmaat sielut tai Borges: Haarautuvien polkujen puutarha (2 ensimmäistä osaa).

Luentokurssin vastuuhenkilö:tuntiopettaja opetuksen yhteydessä.

Tiedekuntatentin vastuuhenkilö: Klaus Brax.