Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Kurssin tiedot ja toiminta ovat täällä: https://moodle.helsinki.fi/course/view.php?id=24334
(linkki avataan viimeistään 2.5.2017)

Anmäl dig

Anmälning och avgift

75 euroa Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Beskrivning

Kurssilaisilta ei edellytetä tilastotieteen muiden kurssien aiempaa suorittamista. Englanninkielistä tekstiä on syytä osata lukea. Lukion matematiikka on tarpeellinen.

Kurssi antaa yleisnäkemyksen tilastotieteen kentästä.

Tiivistelmä sisällöstä on täällä.

Laskuharjoitukset + esseetehtäviä.

Kurssin voi suorittaa kokonaan digityöskentelynä: viikoittain annetaan tehtäviä, jotka palautetaan Moodle-oppimisympäristöön ja tarkastetaan diginä. Tehtäviin on tarjolla sekä digiohjausta että luokassa tapahtuvaa ohjausta.

Oppikirja: Sheldon M Ross, Introductory statistics, 3. painos. e-kirja HY:n kirjastossa. E-kirjaopas - ohjeita e-kirjojen käyttöön. Löydät kirjan kirjoittamalla Helsingin yliopiston kirjaston pääsivulla olevaan hakuikkunaan "Sheldon Ross Introductory statistics". Kumpulan tiedekirjastossa ja Kaisa-kirjastossa on muutamia lainattavia kappaleita sekä lukusalikappaleita. (Kirjasta löytyy googlaamalla myös pdf-versio. Linkki löytyy Moodlesta opiskelijoiden keskenään jakamana.)

Asteikolla 0-5

Kurssi alkaa ma 8.5.2017 ja kestää kuusi viikkoa.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opiskelun käytännönohjeita

Opintojakso on osa A57505 Tilastotieteen perusopinnot (25 op) -opintokokonaisuutta.