Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Anmäl dig

Anmälning och avgift

Maksu 50 euroa

Maksetaan ilmoittautuessa verkkomaksuna ( maksujen lisätiedot ). Ilmoittautuminen on sitova ( ilmoittautumis- ja maksuehdo t). Kesäopetus on maksutonta Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (mahdollista materiaalimaksua lukuun ottamatta)

Beskrivning

Ohjelmoinnin jatkokurssi ja Ohjelmistojen mallintaminen/Ohjelmistotekniikan menetelmät

Kursseihin Ohjelmoinnin perusteet ja Ohjelmoinnin jatkokurssi liittyvä laboratoriotyö. Opintojaksolla laaditaan itsenäisesti Java-kielellä pienimuotoinen tietokoneohjelmisto ohjaajan kanssa yhdessä sovitusta aiheesta. Työhön liittyy myös mm. dokumentointia ja testausta. Tarkemmat ohjeet työn tekemiseen saadaan kurssin alussa.

Edeltävät opinnot: Ohjelmoinnin jatkokurssi (Java-ohjelmointi) ja Ohjelmistotekniikan menetelmät (Ohjelmistojen mallintaminen)

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä käytät palveluita mm. WebOodia.

Saat käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso tarkempi ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Kursseihin Ohjelmoinnin perusteet ja Ohjelmoinnin jatkokurssi liittyvä harjoitustyö. Opintojaksolla laaditaan itsenäisesti Java-kielellä pienimuotoinen tietokoneohjelmisto ohjaajan kanssa yhdesä sovitusta aiheesta. Työhön liittyy myös mm. dokumentointia ja testausta. Tarkemmat ohjeet työn tekemiseen saadaan kurssin alussa.

Kurssi kestää 6 viikkoa ja sisältää 6 viikkopalautusta. Viikkopalautusten deadline aina torstaisin 23:59. Palautukset tarkistetaan ja palaute opiskelijalle tulee verkon kautta. Pajaohjaus on opiskelijalle vapaaehtoista. Oppilaat voivat tulla tietokoneluokkaan kysymään apua ohjaajilta tuona aikana. Apua saa tarvittaessa myös verkon välityksestä kurssin IRC-kanavalta. Kurssiin sisältyy 2 katselmointia, jossa opiskelija antaa palautetta toisen työstä. Nämä tehdään verkon kautta. Kurssin lopussa demotilaisuuksia, jotka ovat pakollinen osa kurssia. Opiskelija osallistuu yhteen tilaisuuteen, jossa hän esittelee työtään muille opiskelijoille. Tässä tarkemmin:

Aloitusluento ma 11.5.2015 klo 16.15-18

Opetuspaikka: B119, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Harjoitusten ohjaus: 12.5. - 17.6.2015, ti 16-18 ja ke 14-16

Opetuspaikka: BK107, Kumpulan kampus, Exactum, Gustaf Hällströminkatu 2 B

Viikkopalautukset: to 14.5. 21.5., 28.5., 4.6., 11.6. ja 18.6.

Katselmointi I su 31.5. mennessä

Katselmointi II su 14.6. mennessä

Demotilaisuudet järjestetään 15., 16., ja 17.6. Tarkat ajat ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssin kotisivu: https://github.com/javaLabra/Javalabra2015-5

Opetuspaikkoihin saattaa tulla muutoksia, tarkista opetuspaikka ja sijainti opinto-ohjelmasta ennen opintojen alkua.  Näet sijainnin myös sivun alareunan opetuspaikka linkistä. Helsingin yliopiston opetustilojen esteettömyys Ota tarvittaessa yhteyttä Opiskelijaneuvontaan.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 15.7.2015 mennessä. Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa 14.4.2015

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voi yleensä opintojen alkamiseen saakka, mikäli opinnoissa on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Kirjatenttinä suoritettavaan jaksoon ilmoittaudutaan viimeistään 10 päivää ennen tenttipäivää, ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan kirjallisuus sekä valitaan tenttipäivä.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

 

Ilmoittautuminen opintojaksolle (tästä)

Vastuuhenkilö: Matti Luukkainen
Ohjaaja: Antti Haapaniemi

Opintojakso kuuluu tietojenkäsittelytieteen aineopintoihin.

Tietojenkäsittelytieteen sivuaineopinnoissa opintojaksolla voi korvata perusopintokokonaisuuden opinnoista joko Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen -kurssin tai Tietokantojen perusteet -kurssin.