Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Anmäl dig

Anmälning och avgift

Maksu 50 euroa

Maksetaan ilmoittautuessa verkkomaksuna ( maksujen lisätiedot ). Ilmoittautuminen on sitova ( ilmoittautumis- ja maksuehdo t). Kesäopetus on maksutonta Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (mahdollista materiaalimaksua lukuun ottamatta)

Beskrivning

Opintojakso sopii kaikille lapsen oikeudellisesta asemasta kiinnostuneille.

Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan tutkinto-opiskelijat voivat hakea kurssin hyväksilukua oikeustieteellisen tiedekunnan perhe- ja jäämistöoikeuden valinnaisiin aineopintoihin. HUOM! Tämän hetkisen tiedon mukaan tätä kurssia ei huomioida oikeustieteellisen tiedekunnan väylähaussa.

Kurssilla paneudutaan lapsen perheasemaan liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten isyyteen ja vanhemmuuteen, lapsen huoltoon ja tapaamisoikeuteen sekä ihmisoikeuksien ja lapsenoikeuksien merkitykseen. Kurssin näkökulma on laajasti oikeustieteellinen, eli huomion kohteina ovat oikeudellinen sääntely ja käytännöt. Kurssilla opastetaan myös lukemaan ja analysoimaan oikeudellisia ratkaisuja lapsen aseman kannalta.

Verkko-oppimisympäristö Moodle:

Opintojakso on verkkokurssi, jonka opetus toteutetaan oppimisympäristö Moodlessa. Sivut avautuvat: 20.5.2015. Lisätietoa verkko-opiskelusta .

Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelusta löydät Moodle-linkin ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitsemasi kurssiavaimen. Saat tiedot myös sähköpostitse pari päivää ennen opintojen alkua.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Sinulle myönnetään opintojesi ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Sillä käytät palveluita mm. Moodle -oppimisympäristöä

Saat käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet sähköpostiisi ennen opintojen alkua. Katso tarkempi ohje käyttäjätunnuksista ja niiden aktivoinnista. Vanha tunnus aktivoidaan hakemalla uusi salasana.

Järjestetään vuosittain vaihtuvia opintojaksoja:

  • Perhe-elämän suoja ja lapsen oikeudet perhepiirissä 5 op
  • Nuorten poliittinen kulttuuri 5 op (asiantuntijaluentosarja) 5 op

Kurssi koostuu luentotallenteista, itseopiskelumateriaaleista, sekä niihin liittyvistä kysymyksistä ja oikeustapausten analysoimisesta.
Kurssin suoritusmuotona on strukturoitu oppimispäiväkirja, johon sisältyy eri osioiden tehtäviä sekä omaa pohdintaa.

Ilmoitetaan verkko-oppimisympäristössä.

 

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojakso arvostellaan asteikolla 0-5.

Suoritustiedot ovat Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisterissä 4-6 viikon kuluttua tentistä tai tehtävän palautuspäivästä. Katso suoritustietosi Flamman opintoni-ikkunasta (kirjautuminen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella). Osasuoritukset ovat nähtävissä verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen alkaa 15.4.2015 klo 10:00.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautua voi yleensä opintojen alkamiseen saakka, mikäli opinnoissa on tilaa. Lisätietoa ilmoittautumisesta.

Kirjatenttinä suoritettavaan jaksoon ilmoittaudutaan viimeistään 10 päivää ennen tenttipäivää, ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan kirjallisuus sekä valitaan tenttipäivä.

Verkkoilmoittautuminen edellyttää maksutonta rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi, Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua opintoihin käyttäen Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta.

 

Ilmoittautuminen opintojaksolle

Opettaja: OT, VT Sanna Koulu

Toteuttaja

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
http://www.helsinki.fi/avoin

Opiskelijaneuvonta, tenttipalvelu ja opintojen ohjaus 

Opiskelijaneuvonta on yliopiston päärakennuksessa (1. krs.), Fabianinkatu 33.
Yhteystiedot ja aukioloajat

Avoimen yliopiston oppiaineen yhteydenottolomake