Tidsschema
Anmälning och avgift
Beskrivning
Opintojakso sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Suomen ja lähialueiden arkeologia KUKA-AR212.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee perustiedot Suomessa tavattavasta arkeologisesta löytömateriaalista ja keskeisimmistä esinetyypeistä, esineiden valmistusmenetelmistä ja -materiaaleista sekä esinetutkimuksen menetelmistä ja terminologiasta. Opintojaksoon kuuluu tiedon soveltamis- ja ryhmätyötaitoja kehittäviä harjoituksia.
Opintojaksossa käsitellään Suomen esihistoriallisen ja historiallisen ajan keskeinen arkeologinen löytömateriaali sekä tutustutaan esineiden valmistustapoihin ja luokitteluun.
Opetuksen oheismateriaalina käytetään oppiaineen esihistoriallisesta kiviesineistöstä, keramiikasta sekä rautaesineistä laadittuja www-sivustoja, ks. http://www.helsinki.fi/hum/arla/esineisto_kivikausi/, http://www.helsinki.fi/hum/arla/keram/ sekä http://www.helsinki.fi/arkeologia/rautaesine/.
Luentokurssin hyväksyttyyn suoritukseen edellytetään aktiivista osallistumista luennoille ja harjoituksiin (80 % kokoontumiskerroista) sekä opitun tiedon soveltamista edellyttävien kirjallisten tehtävien hyväksyttyä suorittamista.
Opetus on päiväopetuksena toteutettavaa yhteisopetusta, jossa Avoimen opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman opetukseen. Opintojaksolla on rajallinen määrä paikkoja (Avoimen opiskelijoiden kiintiö 5 opiskelijaa).
Katso lisätiedot opintojakson ajantasaisista tiedoista koulutusohjelman kurssisivulta täältä.
Opintojakso on osa arkeologian teemaopintoja.