Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Anmäl dig
Moodle
Logga in för att se kursnyckeln för Moodle.

Tidsschema

DatumTidPlats
ons 16.5.2018
17:00 - 20:00
ons 4.7.2018
17:00 - 20:00
ons 22.8.2018
17:00 - 20:00

Anmälning och avgift

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Beskrivning

Suositeltava: Viestinnän tutkimuksen perusteet (5 op) tai Politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen perusteet (5 op) riippuen tieteenalasta.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa, missä poliittista viestintää harjoitetaan, ja ymmärtää, kuinka viestinnällä voi poliittisesti vaikuttaa. Hän osaa myös arvioida, mitä yhteiskunnallisia seurauksia poliittisella viestinnällä voi eri yhteyksissä olla. Jakso tuottaa hyvät valmiudet poliittisen viestinnän käytäntöjen arviointiin ja harjoitteluun.

Jaksolla tuotetaan yleiskuva poliittisesta viestinnästä ja tutustutaan poliittisen viestinnän eri ilmiöihin, kuten politiikan ja median väliseen suhteeseen, politiikan journalismiin, poliittiseen kampanjointiin ja markkinointiin, poliittiseen esiintymiseen, tyyliin ja retoriikkaan, poliittiseen viihteeseen, julkishallinnon viestintään sekä kansalaisosallistumiseen liittyvään viestintään.

Pakolliset:

  • Herkman, Juha: Politiikka ja mediajulkisuus (2011)
  • Kantola, Anu: Matala Valta (2014)

sekä 2 valinnaista teosta seuraavista:

  • Bennett, Lance W. & Segerberg, Alexandra (2013) The Logic of Connective Action. Cambridge University Press.
  • Cammaerts, Bart, Mattoni, Alice & McCurdy, Patrick (2013) Mediation and Protest Movements. Intellect.
  • Dahlgren, Peter (2009) Media and Political Engagement: Citizens, Communication and Democracy. Cambridge University Press.
  • Esser, Frank & Strömbäck, Jesper (eds.) (2014) Mediatization of Politics: Understanding the Transformation of Western Democracies. Palgrave Macmillan.
  • Trent, Judith S., Denton Robert E. & Friedenberg, Robert V. (2011) Political Campaign Communication: Principles and Practices. Rowman & Littlefield Publishers.

Asteikolla 0-5

Kirjallisuustentti verkkotenttinä

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu pe 11.5.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Verkkotenttipäivät:

  • ke 16.5.18 klo 17-20
  • ke 4.7.18 klo 17-20 (tenttipäivämäärä korjattu 18.5.)
  • ke 22.8.18 klo 17-20

Opintomaksuun sisältyvät opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät.

Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom! Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset tai sinulla on tenttiin liittyviä erityisjärjestelytarpeita (esim. lukivaikeus), ilmoita siitä yhteydenottolomakkeella viimeistään 14 päivää ennen tenttiä. Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi

Lisätietoa verkkotenteistä