Kuva: Pixabay

YLEISKUVA POLIITTISESTA VIESTINNÄSTÄ

Mitä ovat poliittisen viestinnän eri ilmiöt?

Tällä kurssilla opit hahmottamaan, mitä poliittinen viestintä on, missä sitä tehdään ja kuinka viestinnällä voi vaikuttaa poliittisesti. Lisäksi opit arvioimaan poliittisen viestinnän yhteiskunnallisia seurauksia. Poliittista viestintää käsitellään eri näkökulmista, kuten poliittisen esiintymisen ja julkishallinnon viestinnän kannalta.

Moodle
Logga in för att se kursnyckeln för Moodle.

Anmälning och avgift

75 euroa. Lisätietoja.

Verkkotentti on maksuton HY:n läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille (40 opiskelijapaikkaa).

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Beskrivning

Suositus: Viestinnän tutkimuksen perusteet (5 op) tai Politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen perusteet (5 op) riippuen tieteenalasta.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa, missä poliittista viestintää harjoitetaan, ja ymmärtää, kuinka viestinnällä voi poliittisesti vaikuttaa. Hän osaa myös arvioida, mitä yhteiskunnallisia seurauksia poliittisella viestinnällä voi eri yhteyksissä olla. Jakso tuottaa hyvät valmiudet poliittisen viestinnän käytäntöjen arviointiin ja harjoitteluun.

Jaksolla tuotetaan yleiskuva poliittisesta viestinnästä ja tutustutaan poliittisen viestinnän eri ilmiöihin, joita ovat muun muassa politiikan ja median välinen suhde, politiikan journalismi, poliittinen kampanjointi ja markkinointi, poliittinen esiintyminen, tyyli ja retoriikka, poliittinen viihde, julkishallinnon viestintä sekä kansalaisosallistumiseen liittyvä viestintä.

Pakolliset:

  • Herkman, J. (2011) Politiikka ja mediajulkisuus. Vastapaino.
  • Isotalus, P. (2017) Mediapoliitikko. Gaudeamus.
  • sekä 2 valinnaista teosta listalta.

Valinnaiset:

  • Dahlgren, P. (2009) Media and Political Engagement: Citizens, Communication and Democracy. Cambridge University Press.
  • Esser, F. & Strömbäck, J. (eds.) (2014) Mediatization of Politics: Understanding the Transformation of Western Democracies. Palgrave Macmillan.
  • Kantola, A. (2014) Matala valta. Vastapaino.
  • Herkman, J. (2019) Populismin aika. Vastapaino.

Asteikolla 0-5 (0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen).

Kirjallisuustentti verkkotenttinä.

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 14.10.2020.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Verkkotenttipäivät:
ke 21.10.2020 klo 17-20
ke 9.12.2020 klo 17-20
ke 10.2.2021 klo 17-20
ke 21.4.2021 klo 17-20

Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom!

Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä opintojesi koulutusasiantuntijaan yhteydenottolomakkeella viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (esim. pidennetyn vastausajan), tutustu niitä koskeviin ohjeisiin: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville. Erityisjärjestelyiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainituista tenttipäivistä 3 kpl.


Lisätietoa verkkotenteistä

Opintojaksolle osallistuu Helsingin evankelisen opiston opiskelijoita.

Opintojakso on osa viestinnän opintosuunnan 25 op ja 35 op opintoja sekä politiikan ja organisaatioiden opintosuunnan 25 op ja 35 op opintoja.