Kuva: Pixabay

Kurssilla tututstutaan tietokantojen suunnitteluun ja käyttöön, sekä tietokantaa käyttävien sovellusten luomiseen.

Kurssilla tutustutaan tietokantojen suunnitteluun ja käyttöön. Tämä kattaa ongelma-alueen (tai järjestelmän) tietosisällön mallintamisen (käsiteanalyysi, luokkakaaviot), tiedon esittämisen (luokkakaaviot, relaatiokaaviot), tiedon tallentamisen ja tiedon hakemisen (SQL-kieli). Kurssilla tutustutaan lisäksi tietokantaa käyttävien sovellusten luomiseen sekä tietokannan toiminnan kannalta oleellisiin käsitteisiin kuten indeksit, transaktiot ja eheys. Kurssin pääpaino on relaatiotietokannoissa, mutta kurssilla tutustutaan pintapuolisesti myös muihin tietokantajärjestelmiin.

Kurssin kaikki tehtävät tehdään ja palautetaan etänä.

Kurssin Moodle-alueen salasanan näkee tällä sivulla kun on kirjautunut.

Anmäl dig
Moodle
Logga in för att se kursnyckeln för Moodle.

Anmälning och avgift

Kurssi on maksuton.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Beskrivning

Tietokantojen perusteet on kurssi jossa tutustutaan tietokantajärjestelmien perusteisiin ja SQL-tietokanta kyselykieleen. Kurssi soveltuu tietotekniikan perusopiskelijoille ja ohjelmointitaitojen perusteet osaaville muidenkin alojen opiskelijoille.

Kurssin esitietovaatimuksena on Ohjelmoinnin perusteet (TKT10002) ja Ohjelmoinnin jatkokurssi (TKT10003). Näiden kurssien materiaaliin voi tutustua mm. osoitteessa https://materiaalit.github.io/ohjelmointi-18/

Kurssimateriaalina on käytössä myöhemmin julkaistava verkkomateriaali sekä verkosta löytyvät lisäresurssit.

Kurssin arviointiperusteet on kuvattu oppimateriaalissa. Kurssin suorittaminen edellyttää kurssin tehtävien tekemistä viikoittain.

Verkkokurssi, joka suoritetaan harjoitustehtävillä, harjoitustyöllä ja verkkotentillä.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 14.01.2019.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Jakson alkaessa osallistujat jaetaan opintopiireihin.

Aikataulu:

  • ma 14.1.2019 Oppimisympäristö Moodle avautuu
  • ti 15.1.2019 klo 10.15-12.00 aloitusluento kurssin käytänteistä, paikkana Exactum, A111. Käytänteistä tulee yhteenveto myös verkkoon.
  • pe 8.3.2019 Viimeisten tehtävien palautus Moodlessa

Verkkotenttipäivät:

la 9.3.2019 klo 10-14
la 13.4.2019 klo 10-14
ke 15.5.2019 klo 10-14

Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom! Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset tai sinulla on tenttiin liittyviä erityisjärjestelytarpeita (esim. lukivaikeus), ilmoita siitä yhteydenottolomakkeella viimeistään 14 päivää ennen tenttiä.

Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.