Kuva: Pixabay

Kurssilla tututstutaan tietokantojen suunnitteluun ja käyttöön, sekä tietokantaa käyttävien sovellusten luomiseen.

Kurssilla tutustutaan tietokantojen suunnitteluun ja käyttöön. Tämä kattaa ongelma-alueen (tai järjestelmän) tietosisällön mallintamisen (käsiteanalyysi, luokkakaaviot), tiedon esittämisen (luokkakaaviot, relaatiokaaviot), tiedon tallentamisen ja tiedon hakemisen (SQL-kieli). Kurssilla tutustutaan lisäksi tietokantaa käyttävien sovellusten luomiseen sekä tietokannan toiminnan kannalta oleellisiin käsitteisiin kuten indeksit, transaktiot ja eheys. Kurssin pääpaino on relaatiotietokannoissa, mutta kurssilla tutustutaan pintapuolisesti myös muihin tietokantajärjestelmiin.

Kurssin kaikki tehtävät tehdään ja palautetaan etänä.

Kurssin Moodle-alueen salasanan näkee tällä sivulla kun on kirjautunut.

Anmäl dig
Moodle
Logga in för att se kursnyckeln för Moodle.

Tidsschema

I den här delen hittar du kursens tidsschema. Kontrollera eventuella andra tider i beskrivning.

DatumTidPlats
tors 9.5.2019
16:30 - 18:00

Material

Anmälning och avgift

Kurssi on maksuton.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Jos olet suorittamassa DEFA-opintoja, ko. opintojakso on yksi hakua varten suoritettava kurssi, ks. https://www.helsinki.fi/fi/projektit/digital-education-for-all/opiskelijaksi Kurssilla on useita verkkotenttipäiviä, joten suunnittelethan opintopolkusi ja suorittamisesi sen mukaan, että täytät DEFA-hankkeen hakuehdot. DEFA-väylää koskeviin kysymyksiin vastataan osoitteesta DEFA-help@cs.helsinki.fi. Kurssin sisältöön tai suoritukseen liittyviin kysymyksiin saat nopeimmin vastauksen kurssin tukikanavilta tai vastuuhenkilöltä.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Beskrivning

Tietokantojen perusteet on kurssi jossa tutustutaan tietokantajärjestelmien perusteisiin ja SQL-tietokanta kyselykieleen. Kurssi soveltuu tietotekniikan perusopiskelijoille ja ohjelmointitaitojen perusteet osaaville muidenkin alojen opiskelijoille.

Kurssin esitietovaatimuksena on Ohjelmoinnin perusteet (TKT10002) ja Ohjelmoinnin jatkokurssi (TKT10003). Näiden kurssien materiaaliin voi tutustua mm. osoitteessa https://materiaalit.github.io/ohjelmointi-18/

Kurssimateriaalina on käytössä myöhemmin julkaistava verkkomateriaali sekä verkosta löytyvät lisäresurssit.

Kurssin arviointiperusteet on kuvattu oppimateriaalissa.

Verkkokurssi, joka suoritetaan harjoitustehtävillä, harjoitustyöllä ja verkkotentillä. Kurssin suorittaminen edellyttää kurssin tehtävien tekemistä viikoittain, tarkemmat aikataulut ovat kurssin Moodlessa.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 2.5.2019.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Aloitusluento to 9.5. klo 16.30-18.00. Aloitusluennon pitää Olli Keski-Hynnilä, joka myös ohjaa työskentelyä Moodlessa. Mikäli sinulle tulee kysyttävää kurssista, olethan yhteydessä Olli Keski-Hynnilään.

Jos olet tehnyt moocissa tehtäviä aikataulun mukaisesti, voit ilmoittautua kurssille viimeistään 25.5.2019!

Verkkotentit (Huom! Tenttipäivät muuttuneet/päiv. 24.4.19. Tenttiaikoja pidennetty/päiv. 7.6.19.):

  • la 29.6.2019 klo 10-22
  • la 27.7.2019 klo 10-22
  • la 17.8.2019 klo 10-22

Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom!

Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä opintojesi koulutusasiantuntijaan yhteydenottolomakkeella viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (esim. pidennetyn vastausajan), tutustu niitä koskeviin ohjeisiin: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville. Erityisjärjestelyiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Lisätietoa verkkotenteistä

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.