Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Anmälning och avgift

45 euroa. Lisätietoja.

Kurssille osallistutaan kirjautumalla mooc-ympäristöön osoitteessa mooc.helsinki.fi. Osallistua voi haluamallaan tavalla: vierailijana tai rekisteröityneenä osallistujana ja/tai suorittamalla tentin, jolloin saa suoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin. Kurssialueelle voi kirjautua 1.8.18 alkaen. Jos kurssia ei halua suorittaa osallistumalla tenttiin, on kurssille osallistuminen maksutonta.

Ellei sinulla ole mooc-tunnuksia, luo itsellesi tunnukset mooc.helsinki.fi -ympäristöön täällä.

Jos opiskelija haluaa suorittaa kurssin, on opintomaksun suuruus 45 euroa. Ilmoittautuminen ja opintomaksun maksaminen tapahtuu Avoimen yliopiston ilmoittautumisjärjestelmään viimeistään 4.1.2019. Ilmoittautumislinkki löytyy MOOC:sta.

Lukiolaisten ilmoittautumisohjeet ja ilmoittautumislinkki löytyvät MOOCista.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Beskrivning

Kurssin tavoitteena on esitellä kattavasti alan peruskäsitteitä ja lähestymistapoja, sekä opettaa taloudellisen analyysin alkeita.

Ympäristötaloustiede käsittelee ympäristön pilaantumisen ehkäisyn taloudellisia ongelmia, ohjauskeinojen valintaa, alkuperäisluonnon suojelua, sekä markkinahinnattomien ympäristöhyödykkeiden arvottamista. Kurssi tarjoaa johdatuksen ympäristötaloustieteen peruskysymyksiin. Laajimmillaan ympäristötaloustiede tarkastelee taloudelliseen kasvuun ja sen ympäristöllisten edellytyksiin liittyviä ongelmia. Ympäristötaloustieteellä on myös kiinteä yhteytensä Luonnonvarataloustieteeseen, joka puolestaan tarkastelee uusiutuvien ja uusiutumattomien luonnonvarojen hyödyntämisen ja suojelun peruskysymyksiä sekä laajemmin luonnonvarojen kontribuutioita taloudelliseen kasvuun.

Kurssikirjana, Hanley-Shogren – White 2001. Introduction to Environmental Economics.

Opetus alkaa 5.9.

Verkkomateriaali, -tallenteet ja/tai -luennot, verkossa tehtävät oppimistehtävät ja lopputentti, joka suoritetaan verkkotenttinä.

Tentit:

- ma 5.11.18 klo 17-21

- ma 14.1.19 klo 17-21

- ma 4.3.19 klo 17-21

- ma 13.5.19 klo 17-21

Opiskelijalla on neljä (4) tenttimahdollisuutta.

Muista ilmoittautua tenttiin. Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät.