Kuva: Pixabay

Anmäl dig
Moodle
Logga in för att se kursnyckeln för Moodle.

Muiden yliopistojen opiskelijoiden ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittaudu täyttämällä ilmoittautumislomake (Ilmoittaudu-painike ja "ilman tunnusta" -ilmoittautuminen), täytä tieto omasta yliopistostasi sekä opiskelijanumerosi.

Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta hetken kuluttua automaattiviestin, jossa on mm. linkki opintojaksosi tietoihin.
Saat ilmoittautumista seuraavana päivänä ohjeen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen aktivointiin.

HUOM! Voit suorittaa jakson ilman Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta, jolloin tunnusta ei tarvitse aktivoida. Voit käyttää oman yliopistosi tunnusta Moodle-kirjautumiseen.

Saat Moodle-linkin ja kurssiavaimen ennen jakson alkua.

Anmälning och avgift

Maksuton (0 euroa). Lisätietoja.

Opintojakso on poikkeuksellisesti maksuton kaikille osallistujille. Tervetuloa mukaan!

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua, muutos: jaksolle ilmoittautuminen 25.3.2020 klo 12:00. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Beskrivning

Opintojakso sopii kaikille Yhteiskunnallisen muutoksen opinnoista kiinnostuneille.

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on tutkimustietoon perustuvia välineitä hahmottaa ja jäsentää poliittisia, sosiaalisia ja taloudellisia muutoksia ja kehityskysymyksiä sekä yhteiskuntien historiallista ja kulttuurista monimuotoisuutta. Hän on tutustunut antropologian, kehitysmaatutkimuksen, poliittisen historian ja talous- ja sosiaalihistorian lähestymistapoihin ja niitä yhdistäviin kysymyksenasetteluihin. Hän on kehittänyt hyvät edellytykset perehtyä paikallisten, kansallisten ja globaalien ristiriitojen syihin ja seurauksiin, vallan, vaurauden ja hyvinvoinnin jakautumiseen sekä ihmisten kokemuksiin yhteiskunnallisista muutoksista ja heidän pyrkimyksiinsä vaikuttaa niihin.

Opintojaksossa tutustutaan siihen, miten yhteiskunnallisen muutoksen dynamiikkaa ja globaalisti vaihtelevia muotoja käsitellään antropologiassa, kehitysmaatutkimuksessa, poliittisessa historiassa ja talous- ja sosiaalihistoriassa. Siinä pohditaan tapoja, joilla näiden tieteenalojen lähestymistapoja ja tutkimustietoa voidaan käyttää ja yhdistää ajankohtaisten paikallisten, kansallisten, kansainvälisten ja globaalien ongelmien käsittelyssä.

Oheismateriaali löytyy kurssin Moodle-ympäristöstä.

Asteikolla 0-5, tarkemmat arviointiperusteet löytyvät Moodlesta.

Verkkokurssi, joka sisältää luentotallenteita, tehtäviä ja keskusteluja. Kurssilla on 8 eri teemaa, johon jokaiseen liittyy luentotallenne (tai useampi), esseetehtävä (1-2 sivua), joka kirjoitetaan luentojen ja oheismateriaalin perusteella. Lisäksi jokaisen opintosuunnan professorin osioon (2 osiota/professori) on tallennettu paneelikeskustelu, jonka pohjalta opiskelijat keskustelevat verkossa siitä kysymyksestä, joka paneelikeskustelussa nostetaan esille. Paneelikeskusteluja on tallennettu yhteensä 3.

Opintojakson Moodle avautuu 4.5.2020.

Katso myös erillinen ohje muiden yliopistojen opiskelijoille.

Helsingin yliopiston sekä Avoimen yliopiston omat opiskelijat: Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Suoritukset kirjataan Helsingin yliopiston opintohallintojärjestelmään. Näet suoritustiedot kirjautumalla pankkitunnuksilla Oma Opintopolku -palveluun. Opiskelijat huolehtivat itse avoimessa yliopisto-opetuksessa suorittamiensa opintojen hyväksiluvusta omissa yliopistoissaan.

Kurssin aktiivinen työskentelyaika on 4.5.-17.6.

Tehtävät ja palautuspäivät:
1. Taloudellisen muutoksen tutkimisen historiaa
- tehtävän dl: 11.5.
2. Toimeentulo, identiteetti ja yhteiskunnan muutos: sosiaalihistoriasta sosiaalisen historiaan
- tehtävän dl: 11.5.
Paneelikeskustelu liittyy molempiin tehtäviin: 11.5.-18.5.
3. Historian poliittinen voima
- tehtävän dl: 18.5.
4. Nationalismin muuttuvat muodot ja merkitykset
- tehtävän dl: 18.5.
Paneelikeskustelu liittyy molempiin tehtäviin: 18.5.-25.5.
5. Kulttuurikontaktit ja maailmanhistorian käännekohdat
- tehtävän dl: 25.5.
6. Ihmisyyden, ympäristön ja yhteiskunnan vuorovaikutus
- tehtävän dl: 25.5.
Paneelikeskustelu liittyy molempiin tehtäviin: 25.5.- 1.6.
7. Critique of Eurocentrism
- tehtävän dl: 1.6.
8. Globalization and development
- tehtävän dl: 1.6.
Keskustelu luentojen ja lukemistojen pohjalta: 1.6.-8.6.

Verkkotentti: ke 17.6.2020 klo 17:10-20:10
Verkkotentin uusinnat: ke 29.7.2020 klo 16-19 ja ma 21.9.2020 klo 17-20

Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä opintojesi koulutusasiantuntijaan yhteydenottolomakkeella viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (esim. pidennetyn vastausajan), tutustu niitä koskeviin ohjeisiin: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville. Erityisjärjestelyiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Lisätietoa verkkotenteistä

Ks. vastuuhenkilö koulutusohjelman sivuilta.

Opintojakso sisältyy pakollisena Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmaan sekä 15, 25 ja 35 opintopisteen kokonaisuutta suorittaville.